8.3.2013

11 likipistettä

























1 Sisäinen kompassini on reitittänyt minua erämaissa, kylissä, miljoonakaupungeissa, omissa pesissä, vallatuissa taloissa, entisissä tehtaissa, kiviseinien sisällä, horisonttinäkymissä, kunnes tökkäsin juureni näiksi ikihetkiksi liki sitä pistettä, mistä siemenet olivat ropisseet.

2 Liikun jalan ja suksilla, joskus harvoin muiden kyydeillä, joista mieluiten junalla. Romanttisissa haaveissani kesäautoilen rannalle, tuntureille ja kauemmas ladalla tai kuplavolkkarilla.

3 Avarruin Ainottareksi viime kesänä. Silläkin olen osa maisemaa ja sielu liehuu nauravaisena tarakalla.

4 Elämäni kiepsahtelee omatahtisin aalloin, koteloituen, solmuuntuen, arkilutziksi aukikiertyen.

5 Olen tanssin, runon ja luomun heavy user.

6 Tarvitsen paljon unta: illankukkujassa elikin torkku ja aamuvirkku. Unessa tapaan läheisiä ja tuntemattomia, elän pahimman pelon ja hyisevimmän unelman.

7 Luen tällä hetkellä Siri Hustvedtin Kesää ilman miehiä, Siri Kolun Metsän pimeää ja Riikka Pulkkisen Vierasta, joka minua ulkopuolisitta epäilyksittä sangen ilahduttaa.

8 Keräilen hylättyjä asioita, dyykkaan aarteita. Mieleenjääneimpiä ovat mustareunaiset isoäidintilkut, suljettavan koulun vanhat lastenkirjat, vanhat pitsit ja pöytäliinat.

9 Voisin luopua televisiosta, kerrostalokolmiosta, kaupungista. Voisin kuunnella tuulta haperoiden lautojen välistä, mullittaa kynnenaluseni, pyyhkiä kämmensyrjään rasvaisen maitoparran ja seurustella juuresperheen kanssa viimaisilla kankailla, antaa märän heinän nyökytellä suuntaa poluilla, elää hiljaa ja yksinkertaisesti. 

10 Suren sitä, että olemme tuhonneet planeettamme.

11 Taskussani on tarina, toivo, tuohenkäppyrä.

~~~

Sain Kerttulilta ainekset kyselykimaraan ja sovellan sitä kurittomana omin päin. Tunnustuksesta kiittäen suosittelen sykähdyttävimmin seikkailemaan himalaisen, Maijjan ja Minulta -blogeissa, jotka ammentavat virkistäviä, kouraisevia ja kauniita kulmia harvioin myöhäisiin iltoihini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti